Sdílej

Způsobů jak rootnout tento telefon je několik, jednoduché i složitější. Zde na webu můžete najít složitější, ale naprosto spolehlivý návod jak rootnout HTC Desire Z. Před pár dny se objevil na XDA fóru program, který by měl rootnout naprostou většinu HTC telefonů.

HTC Quick Root vytvořil vývojář z komunity kolem serveru XDA Developers, který v diskuzním fóru vystupuje pod přezdívkou lyriquidperfection, a kromě rootnutí umí ještě další zajímavé věci. Schopnosti závisí na tom, zda má zařízení zabezpečení ve stavu S-ON nebo S-OFF. V prvním případě používá HTC Quick Root známý univerzální exploit k získání práva root s Busyboxem a SuperSU. Pro zařízení s S-OFF nabízí rootnutí také s použitím upraveného „insecure“ boot.img, ale též následující možnosti:

  • Možnost flashnout po rootnutí image HBOOT i na zařízení s S-ON.
  • Verifikace kontrolního součtu MD5 image HBOOT po provedení zálohy a po flashnutí.
  • Odstranění rootu.
  • Nástroje k vyčištění statistiky baterie a Dalvik Cache.
  • Restart zařízení do libovolného režimu.
  • Neprodlené spuštění příkazů pro reboot.
  • Důkladná kontrola chyb a stabilní implementace ADB Frameworku.
  • Zahrnuje BusyBox verze 1.20.2 a SuperSU verze 0.96.

Soubory Boot.img a image HBOOT si musí opatřit uživatel, protože jsou specifické pro každé zařízení a nejsou tedy zahrnuty v HTC Quick Root. Autor upozorňuje, že univerzální exploit k získání roota nebude fungovat na zařízeních, která mají nainstalovanou aktualizaci ROM, jež na tuto trhlinu přináší záplatu.

Před použitím tohoto nástroje se ujistěte, že máte povolené ladění USB a zakázaný Fastboot. Důrazně také doporučujeme provést před jakýmkoli úkonem zálohu telefonu a varujeme, že může dojít k poškození systému, nemožnosti startu zařízení a ztrátě dat. Takřka jistě také přijdete o záruku. Veškerá zodpovědnost za takové počínání je samozřejmě na vás.

Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na původní vlákno XDA fóra, kde můžete HTC Quick Root stáhnout.

zdroj: XDA, SvetAndroida